Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Προτάσεις για τη δράση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τη συνδικαλιστική διετία 2013-15

Ο χώρος της Παιδείας μας έχει ανάγκη όλους, με ενωτική λογική και επιχειρήματα σοβαρά και ρεαλιστικά.
Είναι χρέος μας κι ευθύνη μας να αφήσουμε στην άκρη τις παραταξιακές λογικές, να αδιαφορήσουμε για τα χρώματα και τη πολιτική γεωγραφία του καθενός και να εστιάσουμε στην ουσία.
Οι προτάσεις του Ενιαίου Ψηφοδέλτιου Εκπαιδευτικών είναι :

-   Μαζική, ενεργή, ουσιαστική  και αγωνιστική συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ. στην υλοποίηση των αποφάσεων.
-  Δημιουργία απεργιακού ταμείου στα πλαίσια των καταστατικών υποχρεώσεων των μελών του Συλλόγου μας.
-   Αναζήτηση της δυνατότητας μετεγκατάστασης των γραφείων του Συλλόγου μας σε χώρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Συλλόγου. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε  να αναζητηθεί χώρος σε υπάρχουσες ή υπό κατασκευή σχολικές μονάδες.
-   Εξοικονόμηση χρημάτων με τρόπο και σε βαθμό που να μην προσβάλλονται καταστατικές λειτουργίες του Συλλόγου (όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, εύρυθμη λειτουργία του, οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους κτλ) και χρήση τους για τη νομική υποστήριξη συναδέλφων που ταλαιπωρούνται δικαστικά (π.χ. από τράπεζες για κατάσχεση οικίας) (εξαιρούνται οι κατηγορούμενοι για σοβαρότατα αδικήματα που προσβάλουν τον εκπαιδευτικό κλάδο και την κοινωνία.) και για λογούς αλληλοβοήθειας συναδέλφων (σοβαρά προβλήματα υγείας.)
-   Οι εκλεγμένοι στη Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να αποζημιώνονται μόνο για τα πραγματικά έξοδα που έκαναν για να συμμετέχουν, προσκομίζοντας ανάλογες νόμιμες αποδείξεις. Τα υπόλοιπα χρήματα να επιστρέφονται στο Ταμείο του Συλλόγου μας και με αυτά να χρηματοδοτούνται δράσεις όπως και οι ομάδες του Συλλόγου.  Καμία εφάπαξ αποζημίωση για κανέναν εκπρόσωπο.
-   Ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου μας στην Ολομέλεια των Προέδρων, και κάθε εκπρόσωπός μας σε οποιαδήποτε δράση της Δ.Ο.Ε.,  να μην παίρνει καμία αποζημίωση, πέρα των νόμιμων παραστατικών που προσκομίζει για τη μετακίνησή του και τη σίτισή του.
-   Αυτονόητη είναι η ανάγκη διαφάνειας σε όλες τις αποφάσεις και τις δράσεις του Συλλόγου.
-   Να απαιτήσουμε την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων με βάση τις πραγματικές συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών.
-   Επιμορφωτική ημερίδα για τους Προϊστάμενους και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς για την ενδελεχή ενημέρωσή τους επί των διοικητικών – διαδικαστικών  θεμάτων.
-   Εκδηλώσεις για την υποδοχή και την ενημέρωση Νεοδιόριστων και  Αναπληρωτών εκπαιδευτικών αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματά τους κι όποιο  άλλο ζήτημα τους απασχολεί.
-   Πραγματοποίηση ημερίδων υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας με επιστημονικό – παιδαγωγικό προσανατολισμό και χαρακτήρα
-   Πλήρης και άμεση εφαρμογή όλων των καταστατικών υποχρεώσεων των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
-   Μετά την διενέργεια των εκλογών και την σύγκλιση νέου ΔΣ να αποφασίζονται και να δημοσιοποιούνται οι στόχοι και οι διεκδικήσεις σε τοπικό επίπεδο και να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των μελών για την πρόοδο και για τυχόν νέες διεκδικήσεις ή θέματα που έχουν προκύψει.
-   Συνεργασία με τοπικές ενώσεις  άλλων συλλόγων (εμπορικών κτλ) για σύσφιξη σχέσεων ,για κοινά συνδικαλιστικά θέματα (τοπικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες , συμμέτοχη σε πορείες άλλων συνδικαλιστικών φορέων κλπ) και διάφορες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο.
-   Επειδή η επιστολή που στάλθηκε από το  απερχόμενο Δ.Σ.  στο Επιμελητήριο Εύβοιας για να δοθούν στα μέλη μας ειδικές προσφορές από τα εμπορικά καταστήματα του Νομού μας δεν είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, προτείνουμε να απευθυνθούμε στα απευθείας στα εμπορικά καταστήματα και να αναζητήσουμε τον πλέον εφικτό και πρακτικό τρόπο συνεργασίας με τους επαγγελματίες της περιοχής μας.
-   Αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Συλλόγου.
-   Ενεργοποίηση της  Θεατρικής ομάδας υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας η οποία θα δίνει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς
-   Δημιουργία Χορωδίας υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας η οποία θα δίνει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς
-   Συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας της  ομάδας ποδοσφαίρου του Συλλόγου μας.
-   Συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας της  ομάδας Κουκλοθέατρου του Συλλόγου μας.
-   Συνέχιση κι ενίσχυση της λειτουργίας του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου μας.
-   Πραγματοποίηση επετειακών κι άλλων χοροεσπερίδων για τα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και για τα παιδιά αυτών.
-   Πραγματοποίηση ποιοτικών θεατρικών παραστάσεων για τους μαθητές μας, όπως γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία.
-   Θεατρικές και άλλες ψυχαγωγικές εξορμήσεις υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας.
-   Άμεση ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας. Συνεργασία με φορείς και εκδοτικούς οίκους για τον εμπλουτισμό της με παιδαγωγικά βιβλία. Να γίνει προσπάθεια ψηφιοποίησης της βιβλιοθήκης του Συλλόγου
-   Δημιουργία δίμηνης ή τρίμηνης περιοδικής έκδοσης του Συλλόγου μας στην οποία τα μέλη μας θα μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις – προτάσεις τους αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο μας. Ανάδειξη του συγγραφικού έργου των μελών του Συλλόγου μας.
-   Οργάνωση  Εθελοντικών Ομάδων Δράσης σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις.
-   Την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας να τη διαχειρίζεται τριμελής επιτροπή κι όχι ο εκάστοτε Πρόεδρος.
Καλή δύναμη σε όλους στους νέους αγώνες που οι καιροί μας καλούν να δώσουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου