Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ωράριο Εκπαιδευτικών –Εργασιακά δικαιώματα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Διανύουμε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στην Εκπαίδευση ,με μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει μια εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» με κατασυκοφαντημένους και ταπεινωμένους εκπαιδευτικούς. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με την επίθεση στα κεκτημένα χρόνων απαιτεί συσπείρωση και ενημέρωση.
        Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα, που έχει και πολλές φορές στο παρελθόν απασχολήσει την Ομοσπονδία, είναι τα θέμα του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Η Δ.Ο.Ε. από πολύ παλιότερα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό στηριγμένη στην υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και στη γνωμοδότηση του, τότε, νομικού της συμβούλου κ. Δραγασάκη. 
        Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας αποστέλλει την πρόσφατη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου κ. Τσίπρα με την οποία αναλύονται και αποσαφηνίζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν το ωράριο των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
        Τονίζουμε πως κανένας συνάδελφος δε θα πρέπει να  υποκύπτει σε πιέσεις αλλά για κάθε αυθαίρετη εντολή που δέχεται να έρχεται σε επαφή με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ώστε το θέμα να φτάνει στη Δ.Ο.Ε..
        Θέλουμε, επίσης, να επισημάνουμε πως δεν ισχύουν οι φήμες περί αιφνιδιαστικών επισκέψεων ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα σχολεία οι οποίοι, τάχα, ελέγχουν αν οι εκπαιδευτικοί έχουν αποχωρήσει πριν το εργασιακό 6ωρο ή στα ενδιάμεσα κενά τους. Όλα αυτά σκόπιμα διοχετεύονται από όσους θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου που οδηγεί στην παραβίαση δικαιωμάτων.
        Σας αποστέλλουμε και πάλι το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων το οποίο οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε ενάντια σε κάθε αυθαιρεσία και το οποίο ενισχύεται ακόμα περισσότερο στο κομμάτι του ωραρίου από τη γνωμοδότηση που σήμερα σας στέλνουμε.

            Η Πρόεδρος                                                  Η Γ. Γραμματέας

              Κορωναίου Βέτα                                                Βαρβάρου Έφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου